Hard Times

 
Hard times are comin your way
You're gonna have to rise above it some day
Organize your life and figure it out
Or you'll go under without a doubt
 
/ ERIK FLAIR

The Coronation

Första gången jag hörde talas om 3D Na'Tee, rappare från New Orleans, var genom Quelle Chris som på twitter länkade till Lil Kim:
 
 
Stenhårt utan att vara poserande, drabbande utan att vara sentimentalt. Na'Tee är en fruktansvärt skicklig MC, med ett snyggt flow och en versuppbyggnad som känns väldigt genomtänkt. Snart därefter såg jag på pussy made of gold (True Mountains blogg, även känd från podcasten Va Blir Det För Rap) en påannonsering av Na'Tee's då kommande mixtape The Coronation, som jag först efter tre månader har börjat lyssna på. Om jag började bli less på hiphop i mitten på september så har jag mig själv att skylla som inte med ens nappade på betet, för på The Coronation blir det solklart för mig att Na'Tee har funnit på ett eget recept för hiphop - ett recept som får mig att känna sådär bara hiphop fått mig att känna. Känslan försvinner rätt vad det är, men så kommer en artist, i det här fallet Na'Tee, och ställer allt till rätta igen.
 
Det är roligt, för Na'Tee själv fick nys om att Sanna (True Mountains riktiga namn) skrivit om Na'Tee och The Coronation på throwmeaway.se. Hon skrev på twitter hur hon blev tårögd av hur någon på andra sidan jorden så totalt prickat in och begripit vad hon ville säga med sin musik. Internet är fantastiskt. Läs mer om detta på pussy made of gold.
 
 
The Coronation kan laddas ned här och streamas nedan.
 
 
/ ERIK FLAIR

MCMXCII

Thelonious Martin är din favoritrappares blivande favoritproducent, ge det några år så ska du se att du kommer ge mig rätt. Jag är givetvis inte den förste att dra den slutsatsen, jag sållar mig bara till mängden som tycker att det är vettigt att hålla ett öga på vad killen pysslar med. Till firandet av sin 20-årsdag släpper han MCMXCII (1992 alltså), ett 20 spår långt instrumentalalbum där han inte håller tillbaka det minsta för att demonstrera sin monstruösa talang. Thelonious Martin sticker inte under stol med vilka förebilder han håller varmt för blicken, med olika grepp ger han nästintill skamlösa kärleksförklaringar till Dilla, Madlib, Doom, osv. Därmed inte sagt att han inte är säker i sitt eget uttryck - hans flörtar med sina föregångare är ett effektivt sätt att påvisa såväl teknisk skicklighet som förståelse för sina rötter och det sammanhang han vill, och får, placera sig själv i.
 
MCMXCII kan köpas här för 5$ eller streamas nedan. Heja heja!
 
 
 
/ ERIK FLAIR

Baby Face Killa

Kanske Freddie Gibbs kan väcka liv i min musiklusta igen efter en månad av skostirrande, förvirrat vandrande på Kronoparkens höjder, insvept i det murkna dunkel vi kallar höst. Idag släpps också albumet This Generation, ett inte så häpnadsväckande men ändå efterlängtat samarbete mellan Fashawn och Murs. Låt oss hoppas att våra vänner tjyvarna hinner lägga vantarna på det och dela med sig av bytet i internetgömmorna innan kvällen skymt på alltför mycket.
 
 
Baby Face Killa kan laddas ned här (i mixtapeform) och streamas nedan. Duh. Det kan också köpas utan bomber och taggar från DJ Drama för 90:- på iTunes.
 
 
Apropå mördare med bäbisansikte så har både jag och Adam Nordstan instagram som kan vara skoj för hela familjen att kolla in. Där heter vi @AdamNordstan och @KoolESP. Heja heja, vettja.
 
/ ERIK FLAIR

Apropå tecknat och Danny Brown

Danny Brown är inte bara känd för att vara en ruskigt bra rappare i båset och på scen - han är också känd för att vara underhållande i intervjuer och dylikt. Pitchfork satte sig ned med Danny Brown och fick en mörk men lite lustig anekdot från hans tid som pusher. Anekdoten var så fantastisk, tyckte man bevisligen på Pitchfork, att man valde att göra en tecknad film av den.
 
Gypped by a Crackhead.
 
 
Apropå tecknat och Danny Brown så släpptes videon till singeln Sweet från House Shoes delikata album Let It Go, som jag fortfarande tycker att du ska lyssna på, din svårövertalade jävel. Videon är järskligt snygg och matchar därmed låten på ett värdigt sätt.
 
 
Let It Go finns på en internettjyvgömma nära dig, eller på spotify. Heja heja!
 
/ ERIK FLAIR

The Underachievers - Gold Soul Theory

 
Vad har vi på dessa herrar Erik Flair? Förjävla gött beat!
 
/A

TROUBLE ON MY MIND

Igår såg jsg den realtivt nya filmen Projekt X. Den handlar om en fest kan man säga. Jag försökte få det till att den var intressant på något sätt, men jag misslyckas nog tyvärr. Det var dock ett förjävla bra soundtrack, så jag postar en goding som har postats här förut. Men värd att posta igen!
 
 
ROCK ON!
 
/A

KMD's första framträdande

Alltså, det första framträdandet av KMD, gruppen som MF Doom ingick i innan han började bära mask. Mycket, mycket häftigt. Spottat på unkut.com.
 
 
 / ERIK FLAIR

RSS 2.0