./A

SuperEpiska MegaÜberposten - The Saga Continues

Baow baow baow!

Evidence - It Wasn't Me från nya Cats & Dogs, som du hittar på Internätet.Sade - No Ordinary Love vs. Three 6 Mafia - Where's Da Bud. All musik blir bra när den kapas och skruvas. Även Sade.Curren$y - Ways To Kill 'Em från Verde Terrace, som finns någonstans på eyshuno.Pusha T feat. Kevin Cossom - Feelin' Myself från otroligt bra Fear Of God.Trae Tha Truth feat. Pyrexx - Strapped Up. #StreetKing, även den ute på Intranätet!!.L.W.H. feat. Main Attrakionz, Shady Blaze & Friendzone - All In Your Hands - ladda hem Main Attrakionz' 808s and Dark Grapes II från eyshuno, aaasfett.G-Side feat. Stalley & Joi Tiffany (prod. Block Beattaz) - Gettin' It

/E

General Patton

Minns tillbaka till en av förra årets storheter, möjligen förstorat av min och A's fina europaresa. Jävligt nice fortfarande, nästa Outkast kommer bli mord./E

Chewbacca

Random Axe feat. Roc Marcianoyou got no skills you got no talents / you shit no frills and your bitch toss salads

Det skulle komma upp massa mer fet skit idag, vänta en dag till så har du något att fröjdas över i helgen. Heja heja!

/E

Cuban Link Kings

Har rövars mycket att göra just nu, så all musik som ska postas idag kommer imorgon istället. Tills dess, håll till godo med den nyligen släppta godbiten nedan. Cappadonna, P-L-O-T-K-O Everyday. Med en vers från Ghost hade den lätt platsat på förra årets Apollo Kids, men istället landar den på Cappa's The Pilgrimage som droppar i höst. Om det ligger på den här nivån blir det farligt.

\//\//

/E

KOTD - Henry Bowers vs Chedda CheeseAllas vår favorit-lajvare läxar upp kanadicken Chedda Cheese på hans modersmål. FETT JA MEN VISST!

/A

RIP DJ MEHDI

Hur fan kunde jag missat att DJ Mahdi gått bort?
En tragisk förlust i vart fall, vila i frid!


/AM

Airbags

Dopehead from the D. Plaid Palm Trees kommer snart. Bruiser Brigade but don't forget the brew. #XXX/E

Cold Facts

Cold indeed. Ännu en Brownsvillain, Natural Element's Ka, för en del känd som den enda gästrapparen på Roc Marcianos Marcberg. Låten är från kommande albumet Grief Pedigree. Tight like the butt of a fish./E

The Last Huzzah / Huzzah

Mr. Muthafuckin Exquire feat. Despot, Das Racist, Danny Brown & El-P i remixen på Lost In Translations Necroproducerade spår. Mer musik att bajsa på sig till med andra ord. Jävligt fett. Ladda ner Lost In Translation här, om du inte redan gjort det. Ey shuno kommer alltid (allt som oftast?) med det bästa.

Huzzah/E

Rhyme Pays

Maffew Ragazino, för mig först känd från Action Bronsons Dr. Lecter, släppte sitt debutalbum idag. Till allas förvåning vad det verkar är albumet, förutom att vara hella dope, också gratis. Produktion från bl.a. Frank Dukes, Sha Banga och DJ Clark Kent. Heja heja!
Ladda ner här!


ComScore

Black Sheep (prod. Harry Fraud)plus bangern Where I'm From feat. Masta Ace (prod. Nottz) från förra årets The Experience yay-ay!/E

Just Can't Win

Meyhem MAR-VEL Lauren, från Self-Induced Illness, of course it's outdoorsmen!Så jävla jävelsjävla fett, jävla fetto!

"Call my gun Mister Cee, cause it's the finisher!"

/E

Mange Hellberg - Full När Jag Är TuffDen här låten har några månader på nacken, hörde den först via organismens blogg. Detta är alltså Mange Hellberg, som tidigare kallade sig Mange Myt. Jag blev aldrig frälst av hans rapgrejer, men den här låten är helt underbar. Tänker att det passar bättre att lägga upp låten nu när hösten står och knackar på dörren. Svenskt vemod när det är som bäst, och helt oironiskt, vilket är skönt ibland.

/A

LA Riot

Så i juli började jag höra om att ett album skulle släppas av Los Angelesrapparen Thurz som skulle gå under namnet LA Riot. Processen kring hur jag scannar nätet efter ny musik fungerar kortfattat såhär: jag kollar ett gäng större och mindre bloggar, kollar artister jag gillar på facebook och twitter samt läser tidningar, allt i en quest för att upptäcka ny musik som jag kanske gillar. Den här processen blev monumentalt mer systematiserad när jag kom igång med min förra blogg stressmarks och har bara blivit mer fördjupad i och med mitt engagemang för ey shuno. Min tanke är inte så mycket att jag ska frälsa fiktiva läsare kring vad man ska och inte ska lyssna på, snarare bloggar jag för att upprätthålla min process för min egen skull, eftersom jag djupt och heligt älskar musik i allmänhet men förstås hiphop i synnerhet. Heja heja för hiphop! I vilket fall, eftersom det släpps så jävla mycket ny musik hela tiden finns det stor risk att man missar en jävla massa bra skit. Man lär sig en del knep för att slippa lyssna på allt - rätt mycket i mixtapesvängen är helt fruktansvärt dåligt, oinspirerat och ett slöseri med tid. När man börjar sålla material mer oförsiktigt därför att man tycker sig ha bra koll - det är då man börjar göra misstag. En annan grej är förstås att ett mixtape är lättare att tillgodogöra sig på grund av att det är gratis. Nojig som jag är har det blivit liite omständligare än tidigare att olagligt ladda hem skivor, vilket gör att jag bara gör det ibland. LA Riot av Thurz, som rubriken indikerar att det här inlägget handlar om, var ett album till salu som jag lyckades sortera bort utan att egentligen kolla vad det var. Det hade kunnat vara ett bland hundratals fantastiska musikaliska underverk som jag gått miste om på grund av min "systematiska scanningsprocess". Men så icke.Häromdagen snappade jag upp att Thurz valde att släppa sitt album gratis genom DJ Booth under begränsad tid för att ytterligare promota det. I dagens slit-och-slängsamhälle (ja, jag sa det) hamnar en ny skiva på sophögen två veckor efter att det släppts, eftersom alla ständigt verkar blicka framåt. Jag kanske är lite cynisk, ursäkta för det. I vilket fall, jag tankade hans album och la in det i telefonen, eftersom jag inte har en vanlig jävla mp3spelare. Jag är i Uppsala idag och hade lite tid över innan kvällens pubrunda, så jag beslutade mig för att ge LA Riot en genomlyssning.

Efter 8 lysande spår in på skivan kom låten Riot med Black Thought från The Roots, och jag bajsade på mig. Gråtande gick jag hem, kladdig och eländig för att tvätta av mig. Jag grät och skämdes, men njöt fortfarande över hur bra LA Riot är och hur lyckligt lottad jag är som får ta del av sånt - trots att det fick mig att tappa kontrollen för en stund. Nu när jag är ren och ombytt och har fått ner detta på pränt, vill jag uppmana dig att ladda ner LA Riot från DJ Booth, som fortfarande (jag vet inte hur länge till) är gratis. Kanhända att du också bajsar på dig av lycka, men vet då att du inte är ensam, och gläds istället åt det.

Så här lät det när jag bajsade på mig.

Riot - Thurz feat. Black Thought (prod. Khalil)Heja heja!

/E

I'm trying not to get fucked like Tupac in jail

Började dagen med en långpromenad i de mörka skogarna på hisingen. Underbart. Lyssnade på Chino XL, så jag tänkte att jag lägger upp en gammal banger. Låten heter Riiot! och var med på hans debutskiva Here To Save You All, och det var på grund av en rad (Governmently engineered like E Bola for this rap garage sale/ by this industry, I'm trying not to get fucked like Tupac in jail) på låten som fick Tupac att bli grinig och skrika åt Chino på Hit 'Em Up. Beefet blev aldrig större än några syrliga rader fram och tillbaka, Chino menade att raden egentligen inte var en diss, utan syftade på rättsystemet och inte att Makaveli fick snopp i rumpan mot sin vilja. Det kan vara en efterkonstruktion, Chino skräder inte orden, han är otroligt respektlös mot allt och alla.

cuz, I write the songs like Barry Manilow
I like my sugar brown like Hugh Grant, fuck D'Angelo!


På låten hörs även Ras Kass, som förra året släppte skivan A.D.I.D.A.S (All Day I Dream About Spitting), så jag bjuder på en possecut från den där Chino även hörs med bland andra Krondon och Phil The Agony från Strong Arm Steady och Planet Asia. Skivan är bra i övrigt med, Ras Kass är fett underskattad. Han fick även han likt Chino en av de stora västkust-rapparna på arslet efter att ha lagt raden: Get a thousand tattoos and won't raise ya gun/ so when you get merked I'ma raise ya son. Det tog självklart den beef-kåta Game som en personlig diss och det slutade med fisticuffs på en nattklubb i Los Angeles 2006. Tydligen körde de rond två i januari i år, och som vanligt går meningarna isär vad som egentligen hände. Skit samma, Rassy är en betydligt bättre emcee än Game, punkt. Precis som Chino är en bättre emcee än Tupac någonsin varit. Lyssna och njut din fula mobbade jävel!

/A

Spitfire/AM

DJ Premier om Will Sessions Elmatic Instrumentals

Inför släppet av instrumentalerna till Elmatic, som producerades av Will Sessions, fick DJ Premier lyssna till och uttala sig om de spår som han ursprungligen gjorde för Illmatic. De flesta som lyssnar på hiphop har en stor plats i hjärtat för Nas' första skiva Illmatic, en nästan lika stor plats har jag för elZhi's Elmatic som släpptes i våras. Detta klipp är kul oavsett om man lyssnat på Elmatic eller inte. Det är jävligt coolt hur DJ Premier så tydligt känner musiken (särskilt vid uppspelningen av Represent), som trots att den är baserad på hans egna alster, är väldigt unik i sig själv. Elmatic är nämligen så mycket mer än en cover på ett klassiskt album, det är ett klassiskt album i sig självt.Dope.

Ladda ner Elmatic om du inte redan gjort det. Det är utan tvekan, i mitt tycke, 2011 års bästa album.

/ E

PANTERZYST RISTI KAKS

SMC HoodratsÅldersgräns på videon, kräver förmodligen inloggning för att se.

Är det värt det? Det är värt det./E

Last Man Standing

Med fucking Akon på refrängen. Slagskott från Asher Roth och hans kommande album, Is This Too Orange?HEJA HEJA!!1

/E

Lost In Translation

Real New York talk från Mr. Muthafuckin' eXquire, släppt genom Mishka. Läs gärna närmare om albumet där, jag cosignar bara. Som vanligt i framtiden.Ladda ner här!/E

Bodies Hit The Floor

Från Killa Kyleons Candy Paint & Texas Plates 2, med Bun B på versen och Lex Luger på beatet. Boom!RIP Pimp C.

/E

Kool & The Gang / Untitled

L.G., 17 år från New Orleans. Det här kommer du nog gilla.

/E

Daily Bread

Skulle vilja göra en återkoppling till ett mixtape jag tipsade om för några veckor sedan, The Official Daily Bread Mixtape, eftersom albumet som promotades nu har släppts och finns på spotify, itunes eller din lokala internettjyvgömma. Apollo Brown, som producerar skivan, låg också bakom produktionen på ett av förra årets bästa hiphopalbum, Gas Mask. Där hördes också Apollo Brown och Hassaan Mackey, som rappar på Daily Bread, för första gången tillsammans. Då lät det såhär:

How We LiveDaily Bread, som det här inlägget skulle handla om, låter såhär ungefär.

Mackey's LamentWeak Won't DoApollo Brown släppte också väldigt nyligen en soloskiva med instrumental musik. Clouds, som skivan heter finns även den på spotify. Därifrån kan jag bl.a. rekommendera Baghdad Sun, Know The Time, Tao Te Ching, för att nämna några spår. Det är överlag musik som skulle passa bra med raps över men som helt enkelt står jävligt gött i sin ensamhet. Heja heja.

Tao Te Ching
/E

Vargar i Tronrummet

Tankade för par dagar sen Wolves in the Throne Rooms nya skiva Celestial Lineage. Man kan säga att de spelar hippie-black metal, vilket självklart inte är lika ballt som black metal brukar vara, men de gör de bra och man hör ju ändå inte de biodynamiska texterna. Här kommer ett lite smakprov från skivan, som är helt klart värd att lyssna på./A

Candy Paint & Texas Plates 2

Sista mixtapet att hörsamma den här veckan är från Texas Killa Kyleon.
Ladda ner här!

Det låter såhär ungefär:

Make Me feat. Jack FreemanBallin'Who Shot YaMrs. Green
HEJA HEJA!!!11!!1

/E

Stop What Ya Doin'

Från Apathy's monstruösa Honkey Kong, med produktion av DJ Premier och den sedan urminnes tider trogne vapendragaren, The Rubix Cuban, Celph Titled. Älskar det här./E

Intro To The Outro

Ett litet (stort) kompilationssläpp från Exile (A's bror från en annan mor) med gamla, nya och tidigare osläppta låtar med features från alla möjliga härliga grabbar och grabbiñas (inga grabbiñas alls faktiskt, jag ville bara skriva grabbiñas. Grabbiñas, hehehe).
Ladda ner här!

/E

Resolution

Ny EP från Soul Khan, en av världens bästa battlerappare (?) och en av få från den falangen av hiphop som också kan rappa på skiva. Du kan lyssna på skivan streamad här nedan, men den köpes med fördel härifrån för hutlösa 3$, om du gillar't och vill stödja oberoende hiphop, vill säga.


/E

You

Evidence gör sin Rhymesayersdebut i slutet på september (då en hel drös med feta album släpps) och när DJ Premier producerar så låter det såhär!/E

Chop The Throne

OG Ron C och DJ Candlestick skruvar och kapar Jay-Z och Kanye West's Watch The Throne och ger det gratis till alla tinky winkys där ute. Chopped not Slopped!Ladda ner här!

/E

Untitled

Sean Price lossar av några monkey barz helt random. Alltid hårt.Om man av någon outgrundlig (likt Gud) anledning missat Random Axe så uppmuntrar jag till att belyssna det på spotify, itunes eller din lokala internettjyvgömma. Gör det sedan om och om igen.

/E

The Real Is Back 2

Till alla Slick Pulla-fans där ute. Innan Jeezy släpper sin nästa fullängdare TM103 kommer denna mixtapebanger som andra änden på snöret som började i maj med The Real Is Back, som liksom detta tape hade en hel del göttigheter att bjucka på.

Nice är också att Freddie Gibbs är flitigt förekommande på TRIB2.
Ladda ner här!

Det låter såhär ungefär:

Rough feat. Freddie GibbsHeja heja!

/E

Ease DaMan - Opiate PilatesFrån SkitXfejan, jag gillart. Nu är det fredag och ikväll ska man gå och se den nya Woody Allen-filmen, den blir man nog varm i magen av!

/A


Basementality Battles: M.Crackson vs NastyNasty skriver hiphop-historia som första tjejen som battlar i Sverige, Big up!!!! In och rösta på Basementality !

/A

Lecs Luther †

Häftig hiphop från Irland.

Med vänliga hälsningar /

Rickard

Pills, Weed & Pussy

Project Pat och Juicy J på beat av Lex Luger. Fanns förmodligen med på Rubba Band Business 2.Jag lever för den här skiten. I get these hoes pussy wet like a tsunami. Yessir!

Senast fredag läggs det upp några nya feta mixtapes. Heja heja?

/E

Muggsy Bogues

Mer Greg Enemy for y'all pitch black ninjas./E

SuperEpiska MegaÜberposten

Jag orkar inte göra individuella poster för all bra skit som kommit under tiden jag varit borta från datorn. Det är en jävla massa HEJA HEJA dock. HEJA HEJA!

Casey Veggies - Ridin' Roun' TownProdigy feat. Boogz Boogetz - It's a Body

BAOW BAOW BAOW BAOW!Meek Mill feat. Rick Ross - I'm a Boss

HUNH!Shaz Illyork feat. Meyhem Lauren - Low Down
The Black Opera - M.A.S.H.Western Tink - Bounce BackThe Cool Kids feat. Maxine Ashley - Summertime

Från svinigt braiga When Fish Rides Bicycles.Pete Rock & Smif-N-Wessun feat. Freeway - RosesPete Rock & Smif-N-Wessun feat. Buckshot - NighttimeStalley - The Sounds of SilenceOh yes.

/E

Kim Rong Ir

Hur har man missat det här?

Kim Jong Il Looking At Things

/A

Three 6 Mafia - Knock tha Black Off Yo Ass (feat. Project Pat)Fredag! Party! Bers! I helgen blir det Karlstad, man kan väl hoppas på lite bers paintball och andra balla saker.

/A

Lever primitivtPlay Me fortsätter leverera tungt inom dubstep, grime, drumstep och dnb, här från DarkElixir och trampas EP med samma namn som låten. Passa den.

/AM

RSS 2.0