The Coronation

Första gången jag hörde talas om 3D Na'Tee, rappare från New Orleans, var genom Quelle Chris som på twitter länkade till Lil Kim:
 
 
Stenhårt utan att vara poserande, drabbande utan att vara sentimentalt. Na'Tee är en fruktansvärt skicklig MC, med ett snyggt flow och en versuppbyggnad som känns väldigt genomtänkt. Snart därefter såg jag på pussy made of gold (True Mountains blogg, även känd från podcasten Va Blir Det För Rap) en påannonsering av Na'Tee's då kommande mixtape The Coronation, som jag först efter tre månader har börjat lyssna på. Om jag började bli less på hiphop i mitten på september så har jag mig själv att skylla som inte med ens nappade på betet, för på The Coronation blir det solklart för mig att Na'Tee har funnit på ett eget recept för hiphop - ett recept som får mig att känna sådär bara hiphop fått mig att känna. Känslan försvinner rätt vad det är, men så kommer en artist, i det här fallet Na'Tee, och ställer allt till rätta igen.
 
Det är roligt, för Na'Tee själv fick nys om att Sanna (True Mountains riktiga namn) skrivit om Na'Tee och The Coronation på throwmeaway.se. Hon skrev på twitter hur hon blev tårögd av hur någon på andra sidan jorden så totalt prickat in och begripit vad hon ville säga med sin musik. Internet är fantastiskt. Läs mer om detta på pussy made of gold.
 
 
The Coronation kan laddas ned här och streamas nedan.
 
 
/ ERIK FLAIR

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0