PODCAST SPECIAL:

Erik P och jag har ju spelat in två avsnitt av vår EY SHUNO-PODCAST, varav det första avsnittet inte ligger uppe på nätet längre och det andra ligger i en hemlig mapp på min dator, och är svåråtkomligt för gemene man. Om man kommer förbi 417 och har med ett USB-minne så kan man få dem, men jag hoppas även att Erik P lär sig att HaX0R upp podcasts på iTunes. Man skall ha nåt med RSS, fuck do I know? Men se det som en uppmaning, Erik P.

Det vi upptäckte i en härlig diskussion i senaste podden var att Erik P inte har lyssnat på en enda en. Ni läste rätt, han är som en farmor, främmande för nya medieuttryck, medan jag är som en svamp som suger girigt i mig av detta fenomenala sätt att lyssna på intressanta diskussioner. Därför, tänkte jag tipsa om några poddar som man kan kolla upp om man vill, även om tipsen är främst till Erik P. Allt finns på iTunes.

1. Filip och Fredriks Podcast
Att jag gillar Frippe och Flippe är kanske inte en överaskning för de  som känner mig. Jag hade en chans att hälsa på dem backstage på Pusterviks invigningsfest men froze up och gick och tog en fireball istället. Jag har en sån otrolig respekt för dem, och har konsumerat allt som de klämt ur sig i stort sett. Nå och väl, deras podcast är väl dem mest nedladdade i Sverige, och det finns skäl till det. Här får vi essensen av F&F, det intressanta samtalet, där man varvar högt och lågt. Här blir det personligt men aldrig effektsökande. Djupgående och ytligt. Allvarligt och tramsigt.

2. Vad blir det för Rap?
Här tror jag att jag kan fånga rapofilen Erik P. Bakom VBDFR? hittar vi Juicemannen Hugo som driver bloggen Bayonnaise, Sanna som har bloggen Pussy Made Of Gold samt Petter417 bakom bloggen OH LET'S DO IT, som alla är värda att kolla upp. Big up! Under parollen Mest Based i Sverige så tar de upp nya fräscha artister och dängor, konstiga företeelser samt en massa annat göddigt. De pratar oproportionenligt (jävligt störd stavning på det ordet) om RiFF RAFF, och det gillar vi på EY SHUNO! Det är skojigt, nördigt och dessutom så har jag fått en massa bra tips på artister som kanske gått en förbi annars. VÄRT.

3. TSKNAS
Till Slut Kommer Någon Att Skratta är en Podcast med Soran Ismail, Petter Bristav och Aron Flam. Den sistnämnde är dock inte med lika frekvent, men istället så får man lyssna på en koffeinstinn David Druid. Alla är ståuppare, och det är en bra förusättning för att skapa underhållning, och varje vecka har de med en gäst, ofta en annan komiker, men de har även haft med mer random gäster. När man tänker på svensk humor så vill man ju grina lite, för det man får se på TV är oftast kiss. David Druid t.ex, min enda relation till honom var som ett irriterande inslag i Vakna med The Voice. Varför kollade jag på det? Tja, jag vet inte helt ärligt. Jag hade ingen morgontiding och ville ha lite opium för folket innan jag stressduschade och joggade till bussen. Anyway, i TSKNAS är han guld, och det är poängen. När man inte behöver tillfredsställa alla målgrupper för reklamen mellan TV-programmen så kan folk skina på ett helt annat sätt. Måns Fucking Möller var med i ett avsnitt coh var fucking brilljant! Vi hamnar åter där, i Essensen. Bort från kommersens bojor som tvingar oss till slätstruken underhållning!

4. Värvet
Kristoffer Triumf heter duden som har podden Värvet, som jag helt hade missat frma tills min gode vän Lisa tipsade om den, big up! Värvet är ett mer djupgående samtal med kända personer. Här har det också varit övervikt av komiker, men här har även Lina Thomsgård, grundare av Rättviseförmedlingen, och Margret Attladottir, Nöjesguiden, varit med. Kristoffer har en mer avvaktande stil, och låter sina gäster tala till punkt. Lina Thomsgård-avsnittet var jävligt bra, andra favoriter var med Kristoffer Appelquist och Soran Ismail. Avsnittet med Appelquist är en av de bästa intervjuerna jag tagit del av, fact.

5. Crazy Town

En till humorpodd, med Josefin "Josefinito" Johansson och Kringlan Svenson. Två av personerna bakom Rikets Sal. Även radioprofiler (Pang Prego) som jag helt har missat, då jag inte lyssnar på radio i.o.m att jag inte är 80 år eller jobbar på en verkstad. Skojig podcast, vad mer kan man säga?

Sen lyssnar jag även på en massa annat med, men mestadels P3-program i pod-format så man slipper lyssna på töntig musik. Här kan jag rekomendera P3-dokumentär, Tankesmedjan och Institutet.

/ADAM NORDSTAN

Kommentarer
Postat av: E

Jag kommer inte kolla in nån av dem, hähähä!

2012-05-30 @ 21:50:07
URL: http://eyshuno.blogg.se/
Postat av: Ida

Jag kollade fan in bloggarna, fett som fan.

2012-06-12 @ 17:52:02
URL: http://idaflodell.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0