I'd rather dance with you than talk with you

Erik har HELT missuppfattat min inställning till dans. Dans kan vara MYCKET intressant. Men dans är en krydda. Dans är som curry. Gott i små doser i grytor, men att sleva i curry som det är blir inte alls särskilt trevligt. Det betyder i klartext att dans är kul att titta på i rätt kontext. Som krydda i uppträdande (som t.ex det med Rye Rye som Erik hänvisade till, som förövrigt var en rätt kass spelning) så kan det var mycket viktig beståndsdel, men så fort man plockar bort kontexten så faller det platt. De timmar som jag suttit och wordfeudat mig igenom när flickvännen vill se So You Think You Can Dance? är timmar som föralltid är borta. Klump i magen.
 
Hur BRA man dansar är helt ointressant, och jag skulle vilja återknyta till Eriks inlägg om Rocky, som verkligen inte är den bästa rapparen, tekniskt sett, men som ändå är en av de artister som snurrar flitigast här hemma. Jag kräver mer av livet! Jag har så fruktansvärt svårt att uppskatta ett hantverk, det måste finnas något mer. Att måla en porträttlik tavla i perfektion är ointressant. Lika ointressant är det att lyssna på världens snabbaste rappare om det inte finns något annat än denna USP. Precis lika ointressant är det att titta på någon som framför Hallelujah akustiskt i en Idol-audition. Det är själlöst. Poänglöst. Det är ett hantverk som vilket annat, och Black Swan-bruden hade lika gärna kunnat vara en pilot eller snickare, det var ju att hon var en crazy motherfucker som var behållningen i filmen.
 
Om jag är otydlig; KONTEXTEN är allt. Hantverket är ointressant. Hur många timmar någon lagt ner av sitt liv är ointressant. Precis samma grej kan jag känna inför skådespelare som hyllas för att de gått ner extremt mycket i vikt, eller om de skall spela mongo. Att de gör en roll trovärdig är väl det ABSOLUT minsta jag kan begära som åskådare? Och då är det väl helt irrelevant ifall vad de gjort 6 månader innan filmen spelade in? 
 
Sen kan ju en dålig skådespelare, liksom en dålig dansare fungera i rätt kontext. Ni kanske minns denna pärla?
 
 
Case Closed. / Adam Nordstan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0